A rút kiskacsa esete a stencillel

Első festésem rövid története következik.

No. jó, ez féligazság. Falat már festettem előtte. 🙂

Mindenesetre két gyerekkel, néhány évnyi gyeses időszak kellős közepén úgy éreztem, nekem bizony festenem kell. Úgy terápiásan. Lehetőleg minél hamarabb. 🙂

Mielőtt valami “nagyobba” kezdtem volna, szerettem volna próbaüzemmódot tartani a festékeimmel. Hosszú estéken át tanulmányoztam a Youtube-on Juditu-t és a Pentart termékeit. Akkor még nem tudhattam, hogy ilyen mély kötődés alakul majd ki, -a hobbivegyszerek és köztem- hogy rövid időn belül Webáruházbirodalmat építünk ezekre a nagyszerű magyar termékekre alapozva!

csatos-kaspo-dekor-paint-es-stencil-eszkozok

Egy barátom felesége éppen kidobta anyósától kapott 4 darabos csatos csuporkészletét.. És én nekiálltam, mint elefánt a keresztszemes hímzésnek.

Elmostam, alapoztam és két régegben lekentem dekorpainttel. Sajnos az első lendületben, a fém csatok fennt maradtak, igy azokat később leszedve, ujra kellett festeni. No de sebaj, a hibákból is tanul az ember.

csatos-kaspo-dekor-paint-es-stencil

Stamperia stencilt szorosan ráfogtam, majd szivaccsal, nem tocsogva egy mintát rátunkoltam. Finoman, hogy ne csurogjon a stencil alá.

csatos-kaspo-dekor-paint-es-stencil-kesz

Végül két rétegben lakkoztam. Tuti ami tuti, konyhába lesznek.

csatos-kaspo-dekor-paint-es-stencil

A csatos család másik két tagját apróságok tárolására használom, ők teljesen más színben tűnnek fel. Lakkot sem kaptak, nincs akkora igénybevétel, mint a só és cukortartó esetében.

csupor-konyhai-masolat-2

wp_20161111_12_54_05_pro-masolat-2

A korábbi előkészületekbeli hibát is javitottam. Ezekről már festés előtt eltávolítottam a fémes részeket. És mennyivel egyszerűbb volt igy festeni 🙂

Így lettek ők négyen kis lakásunk kedvenc csuprai.

Felhasznált anyagok:

Ekkora felületekre mindenből elég a legkisebb kiszerelés. Ha a színeket szeretnénk a lakásban máshol is tovább futtatni (érdemes) akkor be lehet ruházni a nagyobbakba is.

You may also like...

A rút kiskacsa esete a stencillel – Individum